Dit is een pagina van de site:KIPPENRASSEN
Plymouth Rock

Geschiedenis

Ontstaan in de stad Plymouth in Amerika uit Dominiques, Java hoenders, Brahma's en Cochins In 1874 werd het daar als Barred Plymouth Rock in de standaard opgenomen en omstreeks 1880 kwamen de zij naar Europa. De krielen werden in verschillende landen gecreŽerd in het begin van de 20e eeuw. 

Beschrijving

Een fors, breed, diep en middelzwaar ras. De kop heeft een rood gezicht, een enkele kam met 5 punten, rode langwerpige oorlellen en roodbruine ogen. De lange, gebogen hals is sterk bevederd. De staart middellang, iets gespreid en wordt onder een hoek van circa 30 graden gedragen. De middelgrote vleugels worden goed gesloten, vrijwel horizontaal, tegen het lichaam gedragen. Het gewicht van de haan is 4.75 kg en voor de hen 3,75 kg bij de krielen is dit 1100 en 1000 gram. 

Kleurslagen

Gestreept, wit, zwart, buff, meerzomig patrijs, meerzomig zilverpatrijs, columbia, buff columbia, blauw gezoomd. 

Eigenschappen 

Het is een rustig en vertrouwelijk ras wat gemakkelijk tam kan worden en ook onderling verdraagzaam is. Zij zijn geschikt voor een vrije uitloop maar kunnen ook in een ren gehouden worden mits deze groot genoeg is. Zij kunnen niet goed vliegen. De hennen leggen zo'n 160 lichtbruine eieren per jaar.

© Copyright Joke Osinga


© Joke Osinga